CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera platja
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament treballa per eradicar la plaga del perforador dels pins

L’Ajuntament treballa per eradicar la plaga del perforador dels pins

24/05/2016

Hi ha diverses zones verdes i forestals del municipi afectades per aquest escarabat i es recomana a la població que avisi si detecta pins morts

La plaga del perforador dels pins, com es coneix popularment l’escarabat Tomicus, està afectant diverses zones verdes i forestals de Cabrera, amb l’assecament dels arbres. L’Ajuntament ja està treballant per combatre-la, mitjançant la retirada dels arbres morts o afectats i eliminant-ne escrupolosament les restes perquè no es reprodueixi. A més, a les zones verdes de l’espai urbà hi ha col·locat trampes esquer.

Es recomana a tota la població que avisi el consistori si detecta algun pi mort o afectat per ser eliminat. Pel que fa a les finques particulars, l’Ajuntament ha enviat cartes d’avís demanant la retirada dels exemplars afectats i s’ha posat a disposició de la ciutadania per oferir-los assessorament.

Les principals zones afectades són la zona d’Agell, l’alberg de joventut, la pedrera d’en Serra, la falda de Burriac, Sant Joan del Munt, la Peirota, el camí de Cabrils, Santa Marta i la carretera d’Argentona a Can Gregori, a més de les zones verdes de Mas Terrillo, Sant Sebastià, Cementiri i Ferran el Catòlic. Aquestes zones tenen diferents nivells d’afectació, amb una mitjana d’entre 5 i 7 arbres morts.

Arxivat a: General
Pins afectats per la plaga
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 20:42h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona