CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera carrer
Portada > Actualitat > Notícies > El pergamí 436 s’exposa a Cabrera de Mar

El pergamí 436 s’exposa a Cabrera de Mar

02/09/2016

El document és una peça clau per entendre la història del nostre municipi i del seu entorn

Aquest proper dijous 8 de setembre s’inaugura a la Biblioteca Ilturo del nostre municipi l’exposició itinerant creada al voltant de la recent restauració del pergamí 436, de les franqueses de la baronia del Maresme. El document, que forma part dels fons de l’Arxiu Comarcal del Maresme, està datat en l’any 1485 i compila el privilegi reial de Ferran II el Catòlic que reincorporava Mataró, Llavaneres, Argentona, Cabrera, Vilassar i Premià al patrimoni reial i els autoritzava a formar part del carreratge de Barcelona. D’aquesta manera els habitants de la zona d’aquella època deixaven de trobar-se sota el feudalisme per a situar-se sota el mandat del rei.

Entre les principals curiositats d’aquest document cal destacar les seves dimensions ja que es troba redactat sobre un pergamí de dos metres de llarg.

El tret de sortida a la mostra estarà precedit pel cercavila que el mateix dia 8, a partir de les 19.30 h, sortirà des de l’Ajuntament fins a la biblioteca amb la presència dels nans, en Pere Joan Ferrer, l’Elionor de Sarriera i els flabiolaires. I es que, precisament el pergamí posa punt i final a la baronia dels dos personatges històrics en el que es basen els nostres gegants.

Ja a la biblioteca els gegants presidiran a les 20 h la conferència sobre la restauració del pergamí 436 a càrrec del director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, Alexis Serrano, que comptarà amb la intervenció de l’alcalde, Jordi Mir, com a conseller delegat de Cultura del consell comarcal. Posteriorment s’inaugurarà l’exposició que podrem visitar fins el proper 8 d’octubre.

Podeu descarregar el tríptic de l’exposició com a document adjunt i consultar també el web creat al voltant de la restauració.

Arxivat a: General
Imatge del pergamí
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/04/2024 a les 12:06h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona