CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Ajuntament
Portada > Actualitat > Notícies > Es consolida la implantació dels nous contenidors

Es consolida la implantació dels nous contenidors

22/09/2016

Els nous receptacles segueixen les indicacions donades des de l’Agència de Residus de Catalunya per a millorar la separació de residus

Aquest passat mes d’agost entraven en servei els nous contenidors destinats a la recollida d’escombraries al nostre municipi. Aquests nous receptacles han variat algunes de les seves característiques respecte als anteriors amb l’objectiu de que canviï una part dels hàbits de la població i millori la separació que fem de les nostres deixalles. El canvi més notable ha estat la reducció de la boca dels contenidors seguint les instruccions que en aquest sentit ha donat a l’Ajuntament l’Agència de Residus de Catalunya. L’objectiu últim és adaptar els contenidors a la mida del que s’hi diposita. En aquest sentit cal destacar també com el contenidor d’orgànica és més petit, ja que només han de dipositar-se restes de menjar mentre que les restes de poda han de ser portades a la deixalleria del Camí del Mig. D’aquesta manera s’aconsegueix una reducció en la quantitat d’impropis (residus d’un tipus diferent al que ha d’acollir el contenidor) i una millora en la qualitat de la recollida.

La transició a aquest nou model ha provocat que en les primeres setmanes de la seva implantació s’hagi constatat la presència de bosses amb envasos a sobre dels mateixos contenidors ja que eren d’una mida major al que permetia la boca. En tot cas, i de manera progressiva, els veïns i veïnes han adaptat en part els seus hàbits i en les darreres recollides s’han vist considerablement reduïts els casos de deixalles ubicades de manera errònia. Igualment, en el cas dels envasos, s’ha constatat que es produeixen menys desbordaments gràcies a que actualment els envasos que s’hi aboquen han de ser d’una mida menor.

Es recorda també, pel que fa a les deixalles que es dipositen de manera incorrecta, que el cartró ha d’abocar-se degudament plegat i que deixar qualsevol residu fora dels contenidors suposa una infracció tipificada a l’Ordenança de Civisme.

Entre els molts beneficis que se’n deriven d’una correcta separació de la nostra brossa destaca, pel que fa a la gestió municipal, la reducció en la despesa que provoca sobre les arques públiques. Mentre major és la qualitat de la separació major és el retorn del cànon que reben els ens locals.

Aquest setembre s’ha iniciat també la instal·lació als comerços de receptacles de grans productors, tancats amb clau, que queden sota la responsabilitat directa dels comerciants i restaurants.

Aquest setembre s’ha iniciat també la instal•lació als comerços de receptacles de grans productors
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2019 a les 14:05h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona