CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera platja
Portada > Actualitat > Notícies > L’ACA aporta un primer ajut de 50.000 € contra els efectes dels passats aiguats

L’ACA aporta un primer ajut de 50.000 € contra els efectes dels passats aiguats

29/11/2016

L’Ajuntament de Cabrera de Mar havia reclamat una actuació immediata per part de l’Agència Catalana de l’Aigua

L’ens responsable del manteniment de les lleres dels rius i rieres, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ha confirmat a l’Ajuntament de Cabrera de Mar un primer ajut econòmic de 50.000 € per tal de pal·liar els efectes dels aiguats registrats els passats 12 i 13 d’octubre. La resposta de l’agència arriba després que ens els darrers dies el consistori cabrerenc i el de Cabrils exposessin la seva preocupació per no tenir constància de cap actuació de l’ACA en el temps transcorregut des de l’episodi de fortes pluges. Els dos municipis emetien així un comunicat conjunt en el que es destacava que els danys ocasionats ja estaven quantificats i que no eren assumibles a través de les arques municipals. Ambdós municipis van demanar ser declarats com a zona catastròfica juntament amb Vilassar de Mar i Premià de Mar després dels aiguats.

Des de l’Ajuntament de Cabrera de Mar es considera aquesta una primera passa que, és en tot cas insuficient per tal de fer front a la situació. Per al consistori seria necessària una actuació en dues fases: una primera d'emergència i una segona en què es planifiquin les inversions necessàries per restablir totes les rieres i torrents.

A més dels torrents i rieres, a la nostra vila la pluja va provocar seriosos desperfectes als camins de sorra, amb especial incidència a la zona agrícola. En tot cas la ràpida actuació tant de la brigada municipal com de la policia local, tot i tractar-se d’un dia festiu, van evitar que els danys fossin majors.

Arxivat a: General
Alguns dels efectes de les pluges
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/03/2024 a les 11:59h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona