CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Castell 2
Portada > Actualitat > Notícies > Cabrera de Mar sol·licita el soterrament de la rambla dels Vinyals

Cabrera de Mar sol·licita el soterrament de la rambla dels Vinyals

19/12/2016

El projecte reclamat a l’Agència Catalana de l’Aigua suposaria també que el pas entre la rambla i la platja deixi d’inundar-se

Amb el propòsit de que l’obra sigui executada en els propers anys, l’Ajuntament de Cabrera de Mar ha sol·licitat de manera formal a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que recuperi i actualitzi el projecte de soterrament de la rambla dels Vinyals i que l’inclogui en el Pla de gestió de riscos d’inundació. Aquesta petició arriba després de que l’alcalde, Jordi Mir, tractés la qüestió amb el director de l’agència, Jordi Agustí.

El projecte de soterrament ja va estar a prop de ser executat l’any 2008, però la sequera registrada aquell any i la greu crisi econòmica en que va entrar l’ACA van fer que l’obra no s’arribés a iniciar. En aquests moments, i després de l’experiència viscuda amb els aiguats del passat 12 d’octubre, des del consistori es considera prioritari reprendre aquesta actuació. La rambla dels Vinyals travessa tot el nucli del Pla de l’Avellà i es troba propera, a uns 20 metres aproximadament, a dos espais especialment sensibles com són l’escola pública i el centre cívic.

A més de demanar el soterrament de la rambla, l’ajuntament cabrerenc també demana una solució al pas entre aquesta via i la platja. Aquest tram que passa sota la via del tren queda inundat de manera habitual quan plou la qual cosa provoca que cada any nombroses persones hagin de ser rescatades en quedar atrapades dins del seu vehicle. Per tal d’evitar aquestes situacions de risc la proposta existent passa per crear un desdoblament en aquest tram final que separi la canalització de l’aigua i l’accés viari.

Des del consistori es valora aquest projecte com a estratègic per la millora urbanística que comporta i, sobre tot, per raons de seguretat.

Arxivat a: General
Imatge de la rambla
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 20:42h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona