CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera platja
Portada > Actualitat > Notícies > Comença la poda de l’arbrat municipal

Comença la poda de l’arbrat municipal

17/11/2017

Als treballs de poda enguany se suma la neteja del sotabosc i la retirada de restes de matolls i arbres al poblat ibèric

Des d’aquesta setmana passada i fins a la tercera setmana del proper més de gener, l’arbrat municipal serà objecte dels treballs de poda anuals que es duen a terme per aquestes dates. En total seran 1.123 les unitats de diferents mides i espècies, incloses les palmeres, sobre les que s’actuarà seguint el pla de poda del què es disposa amb la voluntat d’aplicar criteris de sostenibilitat i racionalitat. Aquesta poda inclou tot l’arbrat dels parcs i jardins del municipi i la poda de tota la jardineria municipal.

Aquesta planificació, juntament al treball de podadors experts, permet allargar la vida de l’arbrat, reduir l’efecte i els danys de malalties i plagues, i per tant minimitzar els tractaments fitosanitaris. El tipus de poda es realitza segons el tipus d’espècie. Així a les palmeres es fa neteja de fulles seques, a les moreres brocada llarga i als plataners poda de manteniment, també coneguda com poda anglesa.

Totes les restes es trituren i es dipositen al terreny municipal de Santa Margarida per tal que esdevinguin adob orgànic que després s’utilitza per els jardins municipals. Aquest any ajudarà a fer aquesta feina la nova maquina desbrossadora que ha adquirit l’ajuntament que facilitarà els treballs i la qualitat de les restes.

En aquesta ocasió aquest mes de novembre també està previst que es duguin a terme les tasques de neteja del sotabosc i la retirada de branques seques, matolls i arbres morts del poblat ibèric del nostre municipi que es troba ubicat sota el Castell de Burriac. Aquesta actuació té un doble objectiu. Per una banda servirà per tal de facilitar que es realitzin prospeccions arqueològiques a la zona i, a més, reduirà el risc d’incendi forestal.

Els treballs seran possibles gràcies al finançament aportat per la Fundació la Caixa i la direcció del Parc de la Serralada Litoral.

Treballs de poda a la nostra població
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/12/2018 a les 09:44h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona