CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Ajuntament
Portada > Actualitat > Notícies > Sorea garanteix la qualitat de l’aigua que arriba a les llars del municipi

Sorea garanteix la qualitat de l’aigua que arriba a les llars del municipi

23/03/2018

Les diferències de sabor i olor en el subministrament han vingut donades per un canvi en la procedència del cabal

L’Ajuntament de Cabrera de Mar informa la ciutadania que en els darrers dies s’han detectat uns canvis en el sabor i l’olor de l’aigua que arriba a les llars del municipi però que, en cap cas, afecta la potabilització de l’aigua ni a la seva bona qualitat, ja que segueix reunint tots els requisits i els controls necessaris per a la seva utilització. Un comunicat de Sorea, l’empresa subministradora del servei, determina que aquestes diferències vénen donades per un canvi en la procedència del cabal determinat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

L’aigua que arriba al Maresme Sud procedeix habitualment de la conca del Ter i es potabilitza a la planta de Cardedeu que gestiona Aigües Ter Llobregat. Aquests municipis, però, també poden rebre aigua de la dessaladora de Blanes, o una barreja de totes dues, segons determini l’ACA per motius diversos, com poden ser la demanda de consum, la prealerta de sequera o el temporal marítim que va deixar temporalment inhabilitada la planta de la dessalinitzadora del Llobregat.

L’aigua del Ter té una mineralització mitjana amb una proporció majoritària de calci i bicarbonats mentre que l’aigua dessalada té una mineralització molt més dèbil. És això el que fa que l’aigua tingui una percepció de sabor i olor 100 % diferent.

Aigua
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/06/2019 a les 09:57h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona