CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera platja Cabrera
Portada > Actualitat > Notícies > Cabrera de Mar, el primer municipi del Maresme a disposar d’un servei de recollida de restes vegetals

Cabrera de Mar, el primer municipi del Maresme a disposar d’un servei de recollida de restes vegetals

18/04/2018

A partir d’aquest dilluns 23 d’abril es posa en marxa el servei de recollida a domicili de la fracció verda promogut per l’Ajuntament

Des de l’Agència Catalana de Residus es considera que la recollida de la fracció verda que es genera als habitatges i jardins dels municipis és una actuació necessària per a la millora del medi ambient i de la qualitat de l’aire. A partir d’aquest dilluns, 23 d’abril, Cabrera de Mar, a través del seu ajuntament, serà la primera població de la nostra comarca en disposar d’aquest servei. Per tal de sol·licitar-lo únicament és necessari trucar al 93 759 00 91.

El funcionament del servei és ben senzill: les persones que en vulguin fer ús, un cop disposin de la targeta verda de la Deixalleria, han de dirigir-se al consistori per presentar una sol·licitud, acompanyada d’una còpia de la targeta, i recollir un dels nous sacs del Servei de Recollida de Jardineria i Fracció Verda. El primer dels sacs es donarà gratuïtament mentre que en cas de ser necessaris més es cobraran a 7 € per unitat.

A partir d’aquí la persona que ha sol·licitat el servei podrà trucar al consistori per tal de tramitar la recollida del sac ple. La Brigada de Jardineria de l’Ajuntament serà l’encarregada de passar pel domicili, tots els dilluns i divendres, a recollir el sac i de retornar-lo un cop buidat. La recollida del primer sac serà també gratuïta mentre que la recollida dels següents suposarà un cost de 18 € per sac. Les deixalles recollides seran degudament tractades pel consistori per tal de ser emprades posteriorment com a adob als espais verds municipals.

Cal destacar que la utilització d’aquest servei s’equipararà a portar les restes a la deixalleria i permetrà a les persones usuàries beneficiar-se de les bonificacions de l’ordenança de residus per a l’any següent, que pot arribar a ser de un 20% de bonificació de la taxa.

Aquesta actuació municipal ve a satisfer una antiga reivindicació de les persones propietàries de jardins. De la mateixa manera s’espera que, amb la seva posada en marxa es baixi la quantitat de restes vegetals que es diposita als contenidors de rebuig i orgànica, reduint d’aquesta manera la despesa en matèria de gestió de residus.

La Brigada de Jardineria de l’Ajuntament serà l’encarregada de passar pel domicili
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/06/2019 a les 09:57h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona