CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera florida
Portada > Actualitat > Notícies > En marxa una campanya d’excavacions al poblat ibèric de Burriac

En marxa una campanya d’excavacions al poblat ibèric de Burriac

03/10/2018

L’actuació a la porta meridional del poblat és la primera d’aquesta importància que es duu a terme en aquest sector

Amb l’objectiu d’avançar en el coneixement i la museïtzació de la porta meridional del poblat ibèric de Burriac, a l’actualitat i fins el proper 5 d’octubre es treballa en l’excavació d’aquest sector. Aquests són els primers treballs de rellevància que es desenvolupen en aquest espai després que diferents intervencions arqueològiques dutes a terme els anys 1984, 1991 i 2011, evidenciessin que el seu potencial científic i patrimonial. L’actuació, sol·licitada, per l’Ajuntament de Cabrera de Mar a la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museu i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat, està dirigida per Joan Sanmartí Grego, Joaquim García Rosselló i Oriol Cuscó Badia, i està encabida dins el projecte científic “Caracterización de los asentamientos urbanos en la costa de la Iberia septentrional (siglos VI-III a.C.): teledetección, documentación y restitución de estructures constuctivas (I+D HAR2015-67946-C2-2-P) (MINECO/FEDER,UE)” finançat pel Ministerio de Economia, Industria y Competividad.

Els treballs estan orientats a destapar de sediments superficials tot el sector ocupat pel sistema defensiu associat a aquest punt d’accés del poblat; a conèixer la seva arquitectura, la seva evolució constructiva i també a provar de datar tots aquests fets de manera precisa.

Treballs al poblat
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/08/2019 a les 11:39h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona