CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera platja Cabrera
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament s’implica per garantir la correcta acollida de menors migrants

L’Ajuntament s’implica per garantir la correcta acollida de menors migrants

04/12/2018

S’ha creat una mesa de treball multidisciplinària per a atendre els 34 menors que es troben allotjats al municipi

Catalunya ha afrontat en els darrers mesos l’arribada no prevista de 3.000 menors no acompanyats,  una situació que ha esdevingut una emergència de país. Tant la Generalitat com els ajuntaments i els consells comarcals estan afrontant aquest fet amb els recursos disponibles, la qual cosa ha fet que 34 d’aquests menors es trobin allotjats a l’alberg de joventut Torre Ametller, a Agell. Aquesta actuació ha estat desenvolupada a instàncies de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies del govern de Catalunya.

Des de l’Ajuntament s’està en contacte permanent amb l’entitat que gestiona a aquest col·lectiu per tal de garantir tant el comportament cívic dels menors com per a facilitar la seva inserció social. En aquest sentit, s’ha creat una mesa de treball multidisciplinària, amb presència de tècnics i polítics municipals de les àrees de Serveis a les Persones, Seguretat, Esports, Ensenyament, Joventut  i Serveis Generals, on es fa un seguiment de tot allò que té a veure amb la consecució dels dos objectius esmentats. La mesa de treball compta amb el suport i assessorament de la Generalitat i el Consell Comarcal del Maresme.

Així, els menors estan assistint a diversos cursos d’alfabetització, de llengua castellana i  catalana a l’escola d’adults El Clos i estan practicant futbol i bàsquet a les instal·lacions municipals. Properament l’Ajuntament convocarà una reunió amb les entitats del municipi per tal de donar a conèixer amb detall els perfils dels joves i estudiar les possibilitats de participació de forma personalitzada.

Cal recordar que, en tractar-se persones menors d’edat, hi ha l’obligació legal d’atendre’ls i tractar-los dins del sistema de protecció de menors.

34 menors es troben allotjats a l’alberg de joventut Torre Ametller
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/06/2019 a les 09:57h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona