CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera platja
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Cabrera inicia el procés per a obtenir el Distintiu per la Igualtat de Gènere

L’Ajuntament de Cabrera inicia el procés per a obtenir el Distintiu per la Igualtat de Gènere

20/02/2019

Aquest distintiu reconeix el compromís dels governs municipals a favor de la igualtat entre homes i dones

Al llarg dels darrers anys l’Ajuntament de Cabrera de Mar ha intensificat el seu treball per a impulsar les polítiques municipals que permetin avançar socialment a favor de la igualtat de gènere. Per tal de donar un nou impuls a aquesta feina, des del consistori s’han iniciat els tràmits que permetin obtenir el Distintiu per la Igualtat de Gènere. Aquest reconeixement és la certificació del compliment de la Norma SG CITY 50-50, la primera d’àmbit internacional que permet implantar un sistema de gestió per avaluar el compromís dels governs municipals a favor de la igualtat de gènere. La norma ha estat dissenyada d’acord a les competències municipals, la normativa nacional i els mandats i tractats internacionals en relació als drets humans de les dones, el desenvolupament humà, les ciutats i el canvi climàtic.

El procés d’avaluació de l’Ajuntament de Cabrera de Mar, un dels primers en sol·licitar aquest reconeixement a Catalunya, consistirà en dues parts diferenciades. Per una banda es durà a terme una autodiagnosi per conèixer de quines polítiques, plans i actuacions disposa el municipi i, per una altra, es desenvoluparà el Pla de Compromís mitjançant el qual el consistori estableix els compromisos per impulsar i promoure polítiques, plans i actuacions a favor de la igualtat de gènere en els dos anys vinents.

A la nostra vila es desenvolupen periòdicament commemoracions de les diades significatives d’aquesta causa i tallers i activitats de sensibilització. A banda cal destacar la recent posada en marxa d’una entitat de dones com és Espai Dona.

Arxivat a: General
Cabrera és un dels primers municipis en sol·licitar el distintiu
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 20:42h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona