CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Ajuntament
Portada > Actualitat > Notícies > Alumnes de la UB i de la University of Victoria han participat d’excavacions al municipi

Alumnes de la UB i de la University of Victoria han participat d’excavacions al municipi

01/07/2019

Els treballs d’aquestes campanyes, que han aportat dades d’alt interès, s’han centrat a Can Mateu i Can Modolell

Cabrera de Mar disposa d’un ric patrimoni històric i arqueològic que, any rere any, es va ampliant. Per tal de continuar treballant en la descoberta de noves troballes, aquests mesos de maig i juny estudiants canadencs de la University of Victoria han pres part  de dues campanyes d’excavacions a Can Mateu i Can Modolell. En aquest últim jaciment també hi ha treballat un equip d’estudiants de la Universitat de Barcelona.

Pel que fa als resultats d’aquestes actuacions, totes dues han aportat dades científiques d’interès. A Can Mateu s’ha continuat l’excavació de les dues domus i, s’ha comprovat com durant les darreres fases d’ocupació a inicis del segle I aC, s’havien instal·lat un forn de pa i un taller de forja, clars exponents d’una ocupació més agrària que urbana.

A Can Mdolell s’ha aconseguit comprovar com l’extrem nord-oest del conjunt monumental tenca per aquest cantó, estructurat en varies estances en un extraordinari estat de conservació com ha quedat palès amb la troballa d’un paviment d’opus signinum en una d’elles.

Arxivat a: General
Moment de les excavacions
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 20:42h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona