CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera florida
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament lluïa la bandera LGTBI

L’Ajuntament lluïa la bandera LGTBI

03/07/2019

El consistori se sumava d’aquesta manera a la celebració del Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual

Aquest passat 28 de juny la balconada de l’Ajuntament de Cabrera de Mar sumava a les banderes que hi onegen habitualment la bandera de l’arc de Sant Martí que identifica el col·lectiu LGTBI. L’objectiu era donar suport a aquestes persones en la celebració del Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual.

Aquesta data commemora els fets ocorreguts el 28 de juny de 1969 a Nova York quan durant la coneguda com a revolta Stonewall les persones LGTBI es van rebel·lar contra una batuda policial en un local d’ambient. Cal recordar que en el nostre entorn immediat fa 40 anys que es va derogar la Ley de peligrosidad y rehabilitación social (LPRS), que va modificar expressament la Ley de vagos y maleantes (1954) per tal d’incloure l’homosexualitat com a delicte. Al llarg de prop d’una dècada prop d’un miler de persones van passar per presó únicament per la seva condició sexual.

La bandera al balcó de l'Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/10/2019 a les 15:34h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona