CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Castell 2
Portada > Actualitat > Notícies > La delegada del Govern de l'Estat visita les obres de protecció de la línia ferroviària

La delegada del Govern de l'Estat visita les obres de protecció de la línia ferroviària

11/03/2021

La voluntat municipal és consolidar el camí que quedarà com a via de connexió permanent i segura amb Mataró

Davant dels efectes que provocaven els temporals sobre la secció d'escullera, a inicis de l'any passat Adif iniciava els treballs de reforç de la infraestructura de la línia ferroviària en el tram entre Mataró i el nostre municipi. Per tal de constatar la situació d'aquesta actuació, ahir 10 de març realitzava una visita la delegada del Govern d'Espanya a Catalunya, Teresa Cunillera, acompanyada del subdelegat de Govern, Carlos Prieto, del director general de Conservació i Manteniment d'Adif, Ángel Contreras, i de responsables dels municipis implicats com l'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, i el regidor de Serveis i Medi Ambient, Daniel Meroño.

Entre el més destacat de la visita es trobava la constatació de l'avançat estat de les obres, amb una inversió prevista de 12 milions d'euros, que ja han estat finalitzades en un 63 %. En total s'han reforçat ja 2 kilòmetres de línia amb una nova franja protectora d'entre 8 i 16 metres d'amplada realitzada amb material de pedreres. Els responsables dels treballs manifestaven la seva satisfacció davant de la millora assolida que ja s'ha pogut constatar en la reducció dels desperfectes que han provocat els darrers temporals registrats a la zona.

Més enllà de la protecció del recorregut ferroviari, l'Ajuntament de Cabrera de Mar treballa també per tal que es consolidi el camí que quedarà com a una via de connexió permanent i segura entre la nostra població i Mataró.

Pel que fa als terminis previstos, s'espera que les obres quedin finalitzades abans de l'estiu pel en el tram que afecta al nostre municipi. D'aquesta manera quedaria garantida una temporada de bany a la platja amb normalitat.

 

Les obres

En el tram on s'actua s'està reforçant la secció existent mitjançant dues capes d'escullera de 4 a 5,50 Tn recolzades en un filtre de dues capes d'escullera de 0,20 a 0,25 Tn integrades en una estructura de nucli que descansa al seu torn sobre l'escullera existent. De forma paral·lela, s'apliquen altres mesures sobre la infraestructura com tractaments de reforç mitjançant micropilots per preservar l'estabilitat estructural del terraplè, i la reparació de l'escullera existent.

Arxivat a: General
Moment de la visita
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/04/2021 a les 11:57h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona