CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera castell 1
Portada > Actualitat > Notícies > Baixen els accidents de trànsit per sota de les previsions establertes

Baixen els accidents de trànsit per sota de les previsions establertes

31/03/2021

L’avaluació del Pla local de seguretat viària per al període 2016-2019 mostra una evolució positiva de les dades

Els accidents de trànsit registrats al nostre municipi han baixat un 33 % entre els anys 2014 i 2019, una xifra millor que l’objectiu del 20 % marcat per a aquest mateix període pel Pla local de seguretat viària. Aquesta és una de les dades més destacades que es desprenen de l’informe d’avaluació d’aquest pla elaborat per una empresa independentment i que s’ha posat a disposició del Servei Català de Trànsit i de l’Ajuntament de Cabrera de Mar.

De la mateixa manera cal destacar que en el període 2018 al 2020 no s’ha registrat cap víctima mortal en els accidents ocorreguts a la zona urbana i que la tendència ha estat a la baixa en el cas de les persones amb ferides greus. En tot cas l’avaluació també subratlla que s’ha de continuar incidint en la prevenció ja que l’índex d’accidentalitat del municipi és superior a la mitjana catalana.

Entre els factors que s’assenyalen com a responsables d’aquesta major seguretat del trànsit al municipi es destaca l’aplicació de mesures destinades a potenciar la visibilitat i l’accessibilitat de la via pública a més de la realització de totes les campanyes de control establertes pel Servei Català de Trànsit. Pel que fa precisament als controls d’alcoholèmia, també es constata una millora en els hàbits del conductors i conductores amb un 8 % d’infraccions al 2020 davant del 12 % al 2017 o el 20 % que es detectaven al 2014. En tot cas l’any passat creixien les infraccions per excés de velocitat.

Arxivat a: General
Es redueixen els accidents de trànsit
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/04/2021 a les 15:23h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona