CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Cal Conde
Portada > Actualitat > Notícies > L’onada de calor fa augmentar el risc d’incendi forestal

L’onada de calor fa augmentar el risc d’incendi forestal

22/07/2015

Les altes temperatures fan necessari extremar les precaucions per evitar l’inici d’un foc

L’arribada de l’estiu i, principalment, la onada de calor de les darreres setmanes, han fet augmentar el risc que es produeixi un incendi forestal. Davant aquesta situació, és important que la ciutadania segueixi una sèrie de recomanacions que pretenen evitar l’inici d’un foc. Cal recordar que no es pot encendre foc ni llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses. No es poden llençar burilles enceses i s’han d’evitar els treballs i les activitats que puguin generar guspires. Està prohibida la crema de residus de jardí i només es poden utilitzar barbacoes degudament autoritzades. 

Des del consistori es desenvolupen un seguit d’accions que pretenen minimitzar les possibilitats de l’inici d’un foc com el manteniment de zones verdes i parcel·les municipals i de la franja de seguretat de la urbanització L’Altura. També es fan treballs de desbrossat en camins forestals, es revisen periòdicament els punts d’aigua i s’actualitza anualment el Pla d’Autoprotecció Municipal (PAM). 

Durant els mesos de juliol i agost hi ha una unitat de la Diputació de Barcelona que treballa per detectar ràpidament l’inici d’un foc. L’ADF Burriac també compta amb un dispositiu que participa periòdicament en simulacres comarcals i que està preparat per a intervenir en qualsevol incendi. Es recorda que, en cas de detectar una columna de fum, cal trucar al 112 i seguir les indicacions dels serveis d’emergències.

Arxivat a: General
Simulacre d'incendi
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 15:03h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona