CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera platja Cabrera
Portada > Actualitat > Notícies > Cabrera recupera la Rua de Carnestoltes

Cabrera recupera la Rua de Carnestoltes

15/02/2016

Feia quatre anys que no es desfilava amb disfresses i més de 30 que no se celebrava el Ball de Caretes, una tradició que s’ha tornat a viure enguany

El Carnestoltes de Cabrera d’aquest any ha estat el de la recuperació de les tradicions. Dissabte 6 de febrer es va celebrar la Rua fins a l’Envelat Municipal, que no s’havia fet en els darrers quatre anys. Els alumnes de 5è de primària de l’Escola Sant Feliu van ser els acompanyants de les comparses, posant música a la rua amb una batucada. Tot seguit, es va celebrar el Concurs de disfresses, en què es van repartir 1.600 € en premis.

El dimarts següent es va recuperar un ball molt tradicional de Cabrera, el Ball de Caretes o Momarotes, perdut feia més de 30 anys. Gràcies als momarotes Pere Mestres, Josep Maria Ramon i Eva Ramon es va revifar aquesta tradició perduda, que consisteix en disfressar-se per no ser reconegut fins al final de la nit.

El rei Carnestoltes va ser acomiadat dimecres de cendra, amb la processó fins a l’Ajuntament, on els Macabres van llegir el seu testament i va ser cremat. Al balcó del consistori, s’hi va col·locar la Vella Quaresma, que s’hi estarà fins a  Setmana Santa.

Arxivat a: General
Carnestoltes 2016
Carnestoltes 2016
Carnestoltes 2016
Carnestoltes 2016
Carnestoltes 2016
Carnestoltes 2016
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2023 a les 14:39h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona