CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Cal Conde
Portada > Actualitat > Notícies > L’Escola Pla de l’Avellà rep les colles dels gegants i dels diables

L’Escola Pla de l’Avellà rep les colles dels gegants i dels diables

16/05/2017

Les colles expliquen als infants de l’escola alguns detalls sobre la cultura popular a Cabrera de Mar

Al llarg d’aquest mes de maig l’Escola Pla de l’Avellà participa d’un programa destinat a donar a conèixer entre els alumnes les figures de Cabrera de Mar i la cultura popular a través de dues sessions per curs a càrrec de les colles dels Macabres i dels Gegants. A la primera de les trobades s’explica, per exemple, quines són les figures que composen el seguici: els diables Macabres, en Marc Empaitabruixes i les bruixes, en Rosegaescrots i la bruixa Isolda, acompanyats pels tabalers, els nans Tragèdia i Comèdia i els gegants Pere Joan Ferrer i Elionor de Sarriera, acompanyats pels flabiolaires. De la mateixa manera també se’ls hi explica quin és el paper que tenen a la festa, quines són les músiques que ballen, què és l’Emplaça’t o en quins altres actes apareixen.

Pel que fa a la segona sessió els infants poden participar d’una manera més activa ja que se’ls anima a ballar amb els nans Tragèdia i Comèdia; s'emproven una casaca de diable i toquen el tabal i el flabiol que són els instruments que acompanyen les figures.

Arxivat a: General
Una de les trobades a l'escola
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/03/2023 a les 11:32h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona