CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera carrer
Portada > Actualitat > Notícies > Definit l’abast de les excavacions arqueològiques de Cal Conde

Definit l’abast de les excavacions arqueològiques de Cal Conde

10/12/2018

Els treballs suposaran un lleuger endarreriment en la construcció dels habitatges de protecció oficial a la zona

El passat mes de març l’Ajuntament va encarregar les prospeccions arqueològiques preceptives en el terreny on s’ha d’edificar el bloc d’habitatges de protecció oficial. El resultat va ser negatiu; és a dir, no es van trobar signes de cap troballa arqueològica rellevant. Però, un cop iniciats els moviments de terres per començar la construcció, es van detectar vestigis de l’edat del bronze, situació única en les planes del Maresme.

Això va provocar que el passat mes d’agost s’iniciessin les excavacions arqueològiques preventives destinades a d’identificar i datar de manera precisa aquestes restes. L’actuació avança a bon ritme i actualment es concentra en la meitat est de la parcel·la on hi ha una amplia extensió de terreny que conté restes de ceràmica prehistòrica. Properament es procedirà a cavar a la part oest de la parcel·la on hi ha una cabana d’aquesta mateixa època.

Pel que fa a les descobertes realitzades, a la parcel·la on s’han de construir els habitatges de venda lliure, també s’han localitzat un mínim de quatre fosses que semblen correspondre a una necròpolis ibèrica dels segles IV o III aC. En tot cas aquestes noves descobertes, que semblen no trobar-se en un molt bon estat de conservació, no modifiquen el projecte de construcció dels nous habitatges, vials i serveis.

Tot plegat, i un cop definit l’abast i forma d’excavació de cada sector, els treballs definitius a la parcel·la dels habitatges de protecció oficial duraran un màxim de 80 dies, i se’n farà càrrec l’Ajuntament per una banda, a través d’una rebaixa de l’import de la permuta, i la Generalitat per l’altra.

Arxivat a: General
Estat de les excavacions
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/09/2023 a les 14:20h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona