CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Ajuntament
Portada > Actualitat > Notícies > Cabrera de Mar incrementa la pressió per a assolir una solució a l’erosió de les platges

Cabrera de Mar incrementa la pressió per a assolir una solució a l’erosió de les platges

12/12/2018

L’Ajuntament ha demandat al Departament de Territori i Sostenibilitat i al Port de Mataró a més de reclamar al Ministeri per a la Transició Ecològica l’execució dels projectes compromesos

L’Ajuntament de Cabrera de Mar manté viu el treball per a aconseguir una solució duradora a la pèrdua de sorra que pateix de manera constant el nostre litoral i que es veu agreujat amb l’aparició puntual de temporals. Concretament, el consistori ha reactivat el front judicial amb la presentació de dues demandes: una per responsabilitat patrimonial al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i una altra al Consorci Port de Mataró, en considerar la construcció del port com a responsable d’aquesta situació.

L’objectiu d’aquestes reclamacions és aconseguir que s’implementin les mesures correctores que es van acordar amb el Ministeri per a la Transició Ecològica al febrer del 2015 i que contemplaven la construcció de dos espigons que protegissin la nostra costa. Les demandes reclamem també que mentre que no finalitzen aquests treballs s’estableixi un sistema de transvasament de sorra estable que garanteixi una amplada mínima de 40 metres a les nostres platges, obligació que el Port de Mataró no ha complert gairebé mai.

 

Reunió a Madrid

Més enllà de la via administrativa i judicial, aquesta setmana també ha tingut lloc una reunió a tres bandes entre ministeri, Generalitat i el Consell Comarcal del Maresme. Dilluns es reunien al Ministeri per a la Transició Ecològica la directora general de Sostenibilidad en la Costa y el Mar, Ana Maria Oñoro; el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat, Agustí Serra; el director General de Polítiques de Muntanya i Litoral, Albert Alins; el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó; el representant del grup comarcal del PDeCAT i alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir; el representat comarcal PSC i regidor a Cabrera, Daniel Meroño i el representant comarcal d’ERC, Josep Maria Molins.

Entre el més destacat de la trobada, el ministeri assumia l’estratègia plantejada l’any 2015. Per la seva banda la Generalitat i els ajuntaments afectats exposaven que trobaven insuficient el finançament compromès des de Madrid ja que l’Estat aportaria únicament 30 dels 52 milions d’euros necessaris per a desenvolupar les actuacions previstes a la comarca. A més consideraven massa llarg el termini d’execució que era en un principi de 15 anys, especialment si es té en consideració que ja han passat 4 anys sense que s’hagi executat cap obra. Davant d’aquestes reclamacions el ministeri ha assegurat que en breu es procedirà a licitar la fase 1 dels treballs, que afectarien a la part del litoral situada entre Premià de Mar i el Masnou, i que s’estan preparant els plecs de condicions per a la licitació de les fases 2 i 3, incloent el projecte específic de Cabrera de Mar.

Per tal de garantir l’acompliment dels compromisos s’ha acordat la creació d’una comissió mixta en la qual estiguin representats l’Estat, el govern català i la comarca.

Arxivat a: General
Front marítim del municipi
Trobada al ministeri
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/05/2020 a les 10:06h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona