CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Capçalera panoràmica 3
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament valora en 75.000 € els danys al municipi causats pel temporal Glòria

L’Ajuntament valora en 75.000 € els danys al municipi causats pel temporal Glòria

27/01/2020

Tot i els problemes registrats, el pas de la borrasca no va deixar desperfectes de consideració a Cabrera de Mar

Un cop restablerta la pràctica normalitat després del temporal Glòria, els tècnics municipals han avaluat els danys que deixava la borrasca per tal de fer arribar a la Generalitat i a l’Estat els informes de danys corresponents que permetin acollir-se a les línies d’ajuts ofertes per ambdues administracions. L’estimació municipal és que els vents de més de 100 km/h i les fortes pluges que van superar els 200 l/m2, tot i no provocar danys remarcables, van causar en el seu conjunt i segons aquesta primera valoració desperfectes valorats en 75.690 €.

En aquesta estimació no s’inclouen els desperfectes a la façana litoral que hauran de ser assumits directament per l’Estat. Les platges van ser la part més afectada amb onades de fins a 5 metres d’alçada. En especial va ser el tram nord el que va patir una major erosió mentre que al tram sud es registrava una important acumulació de sorra que ha envaït les dunes i el passeig a les platges dels Vinyals i del Molí.

Pel que fa als elements sobre els quals té competència directa el consistori, els principals desperfectes s’han focalitzat en els contenidors de brossa, l’arbrat, la senyalització, els camins de sorra i les esllavissades, i els carrers i espais públics que han necessitat d’una neteja extraordinària. Les finques particulars també s’han vist afectades amb danys en tanques i murs i nombrosos cultius han patit també les conseqüències del temporal. Finalment també s’han d’assenyalar els talls de llum que, en alguns punts del municipi van arribar a les 72 hores.

Tot i aquests problemes, des de l’Ajuntament de Cabrera de Mar es fa una valoració molt positiva dels resultats que han ofert les mesures preventives establertes al llarg dels darrers anys per fer front a situacions similars pel que fa a la gestió de l’arbrat municipal, la neteja i adequació de les rieres i torrents, i la canalització de molts vials. Aquests treballs han permès fer possible que els efectes de Glòria hagin estat menors del que podrien haver estat.

Arxivat a: General
Efectes del temporal
Efectes del temporal
Efectes del temporal
Efectes del temporal
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 20:42h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona