CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Cal Conde
Portada > Actualitat > Notícies > Els alumnes de primer d'ESO de l'IE Pla de l'Avellà participen d'un taller sobre incendis forestals

Els alumnes de primer d'ESO de l'IE Pla de l'Avellà participen d'un taller sobre incendis forestals

21/01/2021

L'activitat, promoguda per la Biblioteca Ilturo i l'Ajuntament, va comptar amb la participació d'un tècnic de Protecció Civil i de l'ADF Burriac

Sota el nom de "MeFiTu: els boscos mediterranis, el foc i tu", aquest passat dijous 14 de febrer se celebrava un taller de sensibilització sobre els incendis forestals per a l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Escola Pla de l'Avellà. La proposta, promoguda per la Biblioteca Ilturo i l'Ajuntament de Cabrera de Mar, va ser conduïda per la Fundació Pau Costa, dedicada a la prevenció i gestió dels incendis forestals, i va comptar amb el testimoni i l'experiència del tècnic de Protecció Civil i de l'Agrupació de Defensa Forestal Burriac, Jaume Tolrà.

L'activitat es va dividir en quatre parts diferenciades. En primer lloc es va oferir una presentació audiovisual als alumnes sobre l'ús del foc i sobre el seu efecte sobre els boscos. Seguidament es va realitzar un taller de papiroflèxia en el què es van crear arbres de paper reciclat que, seguidament, i de manera controlada, es van cremar en maquetes que servien per a explicar el comportament dels incendis. El punt i final de la proposta era una sortida a Montcabrer per conèixer l'incendi que l'any 2007 va acabar amb 15.000 hectàrees de bosc.

A més de donar a conèixer els incendis com a un factor habitual del clima mediterrani, el taller servia també per explicar com són els nostres boscos i les activitats que els fan més resistents davant del foc.

Arxivat a: General
Moment del taller
Darrera actualització d’aquest contingut: 09/12/2021 a les 13:15h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona