CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Capçalera carrer
Portada > Actualitat > Notícies > Milloren tots els indicadors de seguretat al municipi

Milloren tots els indicadors de seguretat al municipi

21/05/2021

Les dades exposades en la Junta Local de Seguretat parlen d’un descens tant del nombre de delictes com d’accidents de trànsit

Aquest passat 13 de maig es donaven a conèixer al llarg de la celebració de la Junta Local de Seguretat, l’ens  en el qual es troben tots els cossos que actuen al municipi, les dades relatives a la seguretat a la nostra població pel que fa a al període que va d’abril del 2020 al març del 2021. Les xifres aportades pels Mossos d’Esquadra mostren una millora de tots els indicadors. Entre aquests destaca la baixada del 47,3% en un dels delictes que més preocupació aixeca entre la ciutadania com són els robatoris als domicilis.

 

Total d’infraccions penals 490 (-22,1%)

Furts 164 (-22,5%)

Robatoris a interior de vehicles 99 (-38,5%)

Estafes 55

Robatoris a interior de domicilis 29 (-47,3%)

 

Pel que fa a la resolució dels delictes la ràtio se situa en el 17%, en nivells similars als d’anys anteriors. En aquest sentit destaca l’activitat de la Policia Local que s’ha encarregat d’efectuar el 70% de les detencions, un percentatge molt superior a l’habitual en el país.

 

Trànsit i civisme

Per la seva banda, la Policia Local exposava les dades relatives a la seguretat del trànsit i als nivells de civisme. Entre aquestes destaca que:

 

-          Els accidents de trànsit s’han reduït en un 35,4% en el 2021, passant de 93 a 60, dels quals només 2 van ser greus i un 39% van resultar amb els conductors il·lesos.

-          Es van interposar 1.214 sancions de trànsit

-          Per infracció d’altres ordenances municipals es van aplicar:

  • 29 sancions per infracció de l’ordenança d’animals
  • 26 sancions per infracció de l’ordenança de civisme
  • 53 sancions per infracció de l’ordenança de residus

 

Incidència de la COVID-19 i reforços

Un aspecte nou en l’avaluació de l’actuació dels cossos de seguretat ha estat l’aplicació de les restriccions relacionades amb la pandèmia. En aquest sentit entre Mossos d’Esquadra i Policia Local s’han interposat 442 denúncies administratives per infracció de la normativa.

De la mateixa manera també cal destacar el reforç de la seguretat. Per una banda s’ha incrementat amb 15 nous agents en el darrer any la plantilla de la prefectura de Mossos d’Esquadra que ofereix servei al nostre municipi. A més, des de fa tres setmanes s’ha posat en marxa un dispositiu policial centrat en els robatoris als trens i a les estacions de la línia de Rodalies.

Arxivat a: General
Policia Local
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/03/2024 a les 11:59h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona