CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera castell 1
Portada > Actualitat > Notícies > Nous treballs d’excavació a Can Rodon de l’Hort

Nous treballs d’excavació a Can Rodon de l’Hort

20/07/2021

L’actuació es va centrar en uns nivells d'hàbitat industrial que correspondria una terrisseria d'inicis del segle II dC

El patrimoni arqueològic conegut amb el qual compta el nostre municipi continua creixent i ampliant-se a mesura que es realitzen nous treballs als diferents jaciments que trobem al nostre entorn. En aquest sentit, entre les darreres actuacions es troba l’excavació que al llarg de dues setmanes es realitzava a Can Rodon de l’Hort. En aquesta ocasió hi han participat dos grups d'estudiants d'arqueologia en pràctiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el marc de les diferents col·laboracions establertes entre la nostra població i diferents universitats. Pel que fa a l’objecte de les excavacions, aquestes se centraven en uns nivells d'hàbitat industrial que correspondria una terrisseria d'inicis del segle II dC.

Les restes més importants situades a Can Rodon de l’Hort responen a una trama urbana d’època romana republicana estructurada en carrers que es tallen en angle recte. El jaciment compta amb una planta parcial d’una gran domus, en excel·lent estat de conservació, i magatzems i tallers, entre els quals destaca un de dedicat a la metal·lúrgia del ferro i un altre a la del plom, entre altres elements. Les excavacions practicades han permès fixar una cronologia d’ocupació entre la segona meitat del segle II aC i la meitat del segle I aC.

Arxivat a: General
Excavació a Can Rodon de l’Hort
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/12/2021 a les 16:12h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona