CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera florida
Portada > Actualitat > Notícies > El servei de socorrisme registrava enguany una important reducció en el nombre d’actuacions

El servei de socorrisme registrava enguany una important reducció en el nombre d’actuacions

30/11/2021

La baixada, tant de situacions greus com de lleus, s’ha vist acompanyada d’una millora en l’estat del mar respecte de temporades anteriors

L’informe lliurat pel servei de prevenció, salvament i socorrisme que atén les platges del nostre municipi estableix una considerable reducció en el nombre d’assistències realitzades respecte a l’any anterior quan van ser ateses 174 persones davant de les 69 que rebien atenció enguany. Destaca especialment la menor incidència de les actuacions de caràcter lleu que han passat de ser 161 la passada temporada a 61 en l’actual. Aquesta baixada s’explica per una menor incidència de les meduses. En tot cas també descendeixen els casos greus que passen de 10 a 8 i els rescats aquàtics que el 2021 han estat 0 mentre que l’any passat es van haver de realitzar 3. De les persones ateses en situacions greus 4 van necessitar ser traslladades a centres hospitalaris.

 

L’estat del mar

L’informe també recull una millora en l’estat del mar durant el període de cobertura del servei, des del 19 de juny fins al 12 de setembre. En aquest temps només un 1 % dels dies s’ha alertat els banyistes amb la bandera vermella, mentre que un 28 % ha onejat la groga i un 71 % la verda. En temporades passades la presència de la bandera vermella va ser molt més habitual: un 7 % dels dies el 2020, un 6 % el 2019 o un 12 % el 2018.

Finalment, cal destacar les 1.829 accions preventives dutes a terme i l’important creixement del servei de bany per a persones amb diversitat funcional que ha arribat als 81 serveis durant la temporada quan l’any passat van ser 5, el 2019 van ser 21 o el 2018 es van registrar 55.

El servei de prevenció, salvament i socorrisme del qual disposa el nostre municipi a través de Proactiva, està mancomunat amb Vilassar de Mar i suposa un cost de 60.000 € anuals per a la població.

 

Arxivat a: General
Platja
Darrera actualització d’aquest contingut: 20/01/2022 a les 15:42h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona