CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Castell 2
Portada > Actualitat > Notícies > Cabrera de Mar destina 24.500 € a cinc projectes de cooperació internacional

Cabrera de Mar destina 24.500 € a cinc projectes de cooperació internacional

29/12/2021

Les actuacions a regions del món com el Sàhara o Madagascar es vehiculen a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

El 2021 l’Ajuntament de Cabrera de Mar ha destinat 24.500 € dels seus pressupostos a projectes de cooperació al desenvolupament. En concret s’han dedicat a cinc propostes promogudes pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. L’elecció de les actuacions s’ha realitzat a través d’un comitè de cooperació format per membres dels grups municipals amb representació al consistori.

 Els projectes finançats han estat:

 

·         El manteniment del laboratori per a la producció local de medicaments essencials al campament de refugiats sahrauís a Tindouf (7.500 euros)

Des de l'any 1975, i a conseqüència de la invasió dels territoris del Sàhara Occidental per part del Marroc i Mauritània en l'anomenada 'Marxa Verda', al voltant de 180.000 sahrauís es van refugiar a l'oest d'Algèria, a les proximitats de la ciutat de Tindouf. Medicusmundi Mediterrània treballa en aquests campaments amb un projecte d'assistència farmacèutica que inclou la construcció d'un laboratori per tal produir un seguit de medicaments essencials. 

 

·         Associació de podòlegs voluntaris Feettogheter (7.500 euros)

Aquest projecte es va crear a Madagascar per a donar suport a adults que pateixen patologies ortopèdiques com ara peu bot o equino var congènit, raquitisme i altres patologies. El projecte compta amb la participació de professionals del nostre municipi.

 

·          Millores de l'escola de futbol i del centre de formació del barri d'Etetack, a Yaoundé, Camerun (3.700 euros)

L'A.E. Ramassà, juntament amb CEFOSJEC, coordina des de 2017 una escola de futbol i un centre de formació que dona resposta a les necessitats bàsiques dels infants i joves del barri d'Etetack, actuant en la inclusió social dels més vulnerables. En els casos més greus, s'ajuda els menors en la seva escolarització a les escoles més properes.

 

·          Assessorament, suport legal i acompanyament per la mobilització política cap a persones refugiades en situació irregular encallades a l'illa de Lesbos, Grècia (2.900 euros)

Legal Centre Lesvos és una entitat grega sense ànim de lucre que treballa a primera línia en el suport als sol·licitants de protecció internacional a l'illa de Lesbos des de l'estiu de 2016. L'entitat ha fet acompanyament i assessorament legal a més de 2.520 persones i famílies que es troben a Lesbos en situació d'extrema vulnerabilitat i sovint en imminent risc de deportació a Turquia.

 

·          Construcció d'una escola d'educació especial per a persones amb discapacitat a Aguacatán, Guatemala (2.900 euros)

L'any 2006, aprofitant un edifici construït l'any 2003 per l'ONG cordovesa MAIZCA que havia de ser la seu del nou centre de formació professional per a joves de les comunitats i que no va poder ser inaugurat a causa dels conflictes interns desencadenats al municipi després de les eleccions de novembre de 2003, es va posar en marxa un centre de formació i atenció especial per a persones amb discapacitat al municipi d'Aguacatán.

 

Arxivat a: General
Tindouf
Darrera actualització d’aquest contingut: 09/08/2022 a les 10:53h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona