CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera panoràmica 3
Portada > Actualitat > Notícies > L’atur al municipi assoleix mínims històrics

L’atur al municipi assoleix mínims històrics

13/05/2022

La desocupació ha caigut per sota del 5 % a Cabrera de Mar al mes d’abril

Aquest passat mes d’abril el total de persones aturades a la nostra població era de 113, la qual cosa suposava una reducció de 8 persones respecte al mes anterior i una nova baixada de la taxa d’atur que se situa en dades històriques del 4,78 %. Cal destacar l’evolució en positiu pel que fa a l’ocupació al llarg dels darrers anys després que l’any 2011 s’assolís un màxim de persones desocupades a la comarca, amb una taxa del 16,7 % que a la nostra població assolia el 9,4 %.

Actualment, Cabrera de Mar és el municipi del Maresme que presenta un major índex d’ocupació havent reduït a la meitat l’atur en poc més de 10 anys mentre que l’índex actual a la comarca se situa al 10,61 %.

 

Actuacions municipals

Entre els motius que expliquen aquest descens es troba l’impuls donat a la creació de llocs de treball i a l’estímul empresarial al nostre municipi a través dels serveis municipals de promoció econòmica. Sense anar més lluny, entre les més recents, destaquen algunes de les actuacions dutes a terme a través del projecte QuatreRibes que aplega els municipis de Cabrera de Mar, Argentona, Dosrius i Òrrius. Així, per exemple, un 17 % de les persones que han passat pel programa «Fomentem l’Ocupació, Facilitem el Talent» s’han incorporat a treballar en dife­rents empreses d’aquestes poblacions. De la mateixa manera el nostre municipi pren part, amb la resta que formen el Baix Maresme, del projecte de tecnologia i sostenibilitat en la construcció que recentment posava en marxa els seus cursos d’instal·lació i mante­niment de plaques fotovoltaiques.

Finalment cal destacar el desenvolupament d’actuacions per a joves com el curs per a formar directors i directores de lleure que recentment s’iniciava a Can Martinet.

Arxivat a: General
Treballant
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/11/2023 a les 15:33h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona