CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Cal Conde
Portada > Actualitat > Notícies > Segueix en marxa el programa «Treball, Talent i Tecnologia»

Segueix en marxa el programa «Treball, Talent i Tecnologia»

25/07/2022

Cabrera de Mar i el conjunt de municipis del Baix Maresme van engegar el setembre passat un projecte orientat a promoure la construcció tecnosostenible

El programa «Treball, Talent i Tecnologia» (TTT) va ser engegat fa prop d'un any per Cabrera de Mar i la resta de municipis del Baix Maresme amb la voluntat de reactivar i estimular l'entorn empresarial de la mà d'una transició cap a la sostenibilitat energètica i mediambiental en diferents sectors econòmics.

A Cabrera, la iniciativa pren el nom de «Tecnologia i sostenibilitat en la construcció al Baix Maresme» i s'enfoca concretament en acompanyar a les empreses constructores en el coneixement d'àmbits com les noves tecnologies, energies renovables, innovació en materials i tècniques de construcció, economia circular, digitalització dels processos de producció o gestió de residus.

 

Actuacions fins ara

El projecte contempla les següents quatre línies de treball: 1) l'anàlisi i diagnosi de l'actual situació, 2) l'establiment d'aliances estratègiques amb el teixit socioeconòmic, 3) desenvolupament de les competències de les persones implicades i 4) l'impuls de la capacitat productiva.

Pel que fa a la primera línia, s'han efectuat accions com un mapatge d'actors rellevants en el sector de la construcció circular a través de l'anàlisi de publicacions acadèmiques acreditades.

Respecte al segon aspecte, corresponent a les aliances estratègiques, es van organitzar diverses taules de treballs i reunions amb l'objectiu de promoure l'ocupació juvenil i avançar en els programes de formació.

La tercera línia ha donat resposta a dubtes sobre plaques fotovoltaiques o a un programa de seguiment i acompanyament dedicat a joves.

En darrera instància, el quart punt referent a la digitalització del teixit empresarial, va portar a quatre empreses cabrerenques a ser convidades a visitar el DFactory Hub, un projecte promogut pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona amb la finalitat d’esdevenir un espai de referència per a la innovació 4.0 al sud d’Europa.

Per a més informació podeu visitar el web del projecte aquí.

Arxivat a: General
Treballs de construcció
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/09/2023 a les 10:27h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona