CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera florida
Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions per fer front a la calor durant els mesos d’estiu

Recomanacions per fer front a la calor durant els mesos d’estiu

02/08/2022

Prendre aigua sovint, no sortir al carrer en les hores de més calor i fer servir roba lleugera són alguns dels consells per portar els episodis calorosos de la millor manera

L’Ajuntament de Cabrera de Mar posa en coneixement de la ciutadania una sèrie de recomanacions dirigides a protegir-nos i cuidar a les persones més vulnerables, especialment nadons, infants i gent gran.

En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya ha difós els següents consells orientats a alleugerir els efectes la calor:

A casa

Dins de la llar, es recomana tancar les persianes de les finestres on toca el sol durant el dia i obrir-les durant la nit; recórrer a algun tipus de climatització com, per exemple, ventiladors o aire condicionat. Si no teniu accés a aquests dispositius, mireu de passar com a mínim dues hores diàries en espais climatitzats com centres comercials o cinemes.

També cal refrescar-se sovint amb dutxes o tovalloles mullades, beure aigua – tot i no tenir set – i, pel que fa als animals de companyia, no oblideu vigilar que no passin massa temps al sol i que estiguin hidratats.

Al carrer

A l’exterior, porteu gorra o barret i vestiu roba lleugera de colors clars i que no sigui ajustada; procureu caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais climatitzats, eviteu sortir a les hores de més calor i les activitats físiques intenses.

Al cotxe i als àpats

Pel que fa als desplaçaments en cotxe, no viatgeu amb cotxe durant les hores de més calor; porteu sempre líquids per hidratar-vos; no deixeu mai infants, persones vulnerables o animals de companyia a l'interior del vehicle amb les finestres tancades.

Cal parar atenció també als àpats, puix que les autoritats sanitàries recomanen evitar el menjar molt calent o l'excés de calories i apostar per prendre aliments rics en aigua com fruites, verdures i hortalisses.

No obstant tots aquests consells, en cas de sentir esgotament, febre, mal de cap, irritació de la pell, nàusees o rampes, tots ells possibles símptomes d'una onada de calor, s'aconsella apropar-se al Centre d'Atenció Primària o trucar al telèfon d'Emergències Mèdiques 061.

Podeu accedir a més informació a aquest enllaç.

Arxivat a: General
Consells per la calor
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/09/2023 a les 14:20h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona