CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera platja Cabrera
Portada > Actualitat > Notícies > Consells per a mantenir el domicili segur durant les vacances

Consells per a mantenir el domicili segur durant les vacances

09/08/2022

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local difonen entre la ciutadania un reguitzell de mesures per a protegir la nostra llar quan marxem de viatge

Molts domicilis passen llargs períodes de temps deshabitats amb l’arribada de les vacances d’estiu. Davant aquest fet, els cossos de seguretat difonen una sèrie de recomanacions adreçades a la ciutadania amb l’objectiu d’evitar els robatoris a les llars durant l’estiu.

Els consells inclouen mesures com amagar tots els objectes valuosos en espais segurs de la casa mentre no hi siguem i comprovar que portes i finestres quedin ben tancades quan sortim. També és recomanable avisar que marxem de vacances a persones de la nostra confiança, perquè puguin estar al cas si detecten moviments sospitosos a casa nostra; demanar a família o amistats que recullin la correspondència que arribi durant la nostra absència —amb la finalitat de no donar pistes que no hi ha ningú a casa—; evitar deixar missatges al contestador automàtic del telèfon per a comunicar que estem de vacances, i no amagar mai les claus en espais exteriors de la casa, com la bústia o sota l’estora.

Els cossos policials insisteixen en que la ciutadania ha de mantenir una actitud proactiva envers la seguretat seguint les recomanacions, mantenint una comunicació fluïda amb la policia i una bona xarxa de solidaritat veïnal. En aquest últim sentit, és important que veïns i veïnes comparteixin informació sobre actituds estranyes a la via pública o sobre signes de deteriorament de l’espai públic, com falta d’enllumenat, vehicles abandonats o contenidors malmesos.

En qualsevol cas, si advertiu actituds sospitoses de persones desconegudes a la rodalia del vostre domicili, sentiu sorolls estranys o detecteu indicis que s’hagi pogut produir un robatori (com portes forçades o tanques trencades), els Mossos d’Esquadra i la Policia Local insisteixen a no dubtar a l’hora de trucar al telèfon d’emergències (112) o contactar amb el cos policial municipal a través del 937 54 04 01 o el 600 516 151.

Arxivat a: General
Domicili segur durant les vacances
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/09/2023 a les 10:27h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona