CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Capçalera Castell 2
Portada > Actualitat > Notícies > Prevenció i actuacions davant el risc d’incendis

Prevenció i actuacions davant el risc d’incendis

16/08/2022

Cada cop més, l’arribada de l’estiu està vinculada a incendis que destrueixen l’entorn natural i amenacen la seguretat de les persones

Cabrera de Mar és un municipi envoltat de molta massa forestal. A l’estiu, els episodis de sequera eleven el risc d’incendi i, en aquest sentit, és necessari que prenguem les següents precaucions:

Consells preventius

Recorda no llençar burilles enceses ni llumins a l’entorn. Si et dirigeixes al medi natural amb vehicle particular, aparca bé, sense envair camins i pistes: cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari.

Si vius en una finca, neteja el jardí de vegetació i les franges perimetrals de protecció, mantingues una distància de sis metres entre els arbres i evita que les capçades es toquin entre elles i estiguin a prop de la façana.

No llancis coets, petards, focs d'artifici, globus (com ara fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill com camp ras, terrenys agrícoles o a menys de cinc-cents metres de zones boscoses. Tampoc facis servir barbacoes no autoritzades, ja que sempre han de ser d’obra i amb mataguspires.

La crema de residus al jardí està prohibida: s’han de portar a l’abocador o triturar-los per a fer compost.

 Si l'incendi arriba a casa teva

En cas que el foc s’apropi a casa teva, refugia’t a l’interior, tanca portes i finestres, tapa qualsevol forat per on pugui entrar aire de fora i no marxis si no t’ho indiquen els serveis d’emergència.

Si les autoritats et fan desallotjar casa teva, tanca els interruptors de la llum i del gas i agafa el que sigui imprescindible (documentació, diners i medicaments).

Omple d'aigua la banyera i les piques, ruixa d'aigua les portes i les finestres i col·loca tovalloles molles sota les portes.

Tanca tots els subministraments de combustible i protegeix-te amb roba de cotó o de llana. Si hi ha molt de fum, deixa els llums encesos i respira arran de terra.

Si l'incendi et sorprèn al bosc o a camp obert

El foc pot sorprendre’t a camp obert. En aquest cas, cal allunyar-se en direcció oposada al vent i, si pots, entrar en zona ja cremada. Mulla un mocador i tapa't la cara per evitar el fum i no et refugiïs en pous ni en coves.

Si ets al cotxe, atura't en un lloc protegit, tanca les portes i les finestres, apaga la ventilació del cotxe i encén els fars perquè et puguin trobar enmig del fum.

Arxivat a: General
Prevenció d'incendis
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/03/2024 a les 11:59h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona