CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera florida
Portada > Actualitat > Notícies > Cabrera de Mar dedica més de 24.000 euros projectes de cooperació internacional

Cabrera de Mar dedica més de 24.000 euros projectes de cooperació internacional

18/01/2023

L'any 2022 el municipi donava suport a 6 projectes a diferents llocs del món a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Gàmbia, Burkina Faso o Afganistan són alguns dels països que es veien beneficiats l’any passat amb les aportacions realitzades des de l’Ajuntament de Cabrera de Mar per al finançament de diferents projectes al territori desenvolupats a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. En total el nostre municipi ha realitzat una aportació de 24.385 € que s’han distribuït de la següent manera:

 

  • Subvenció de 5.000 euros. Manteniment del laboratori i la producció local de medicaments essencials al campament de refugiats sahrauís a Tindouf

Aquest projecte dona continuïtat al treball de desenvolupament iniciat el 1992 per Medicusmundi Catalunya als campaments de refugiats sahrauís. Aquesta entitat va començar a treballar en aquests campaments amb un projecte d'assistència farmacèutica que incloïa, a la fase final, la construcció d'un Laboratori de Producció de Medicaments. El laboratori permet la producció d'un seguit de medicaments essencials destinats a cobrir les necessitats sanitàries bàsiques de la població.

 

  • Subvenció de 5.000 euros. Tractament del peu bot a Madagascar

El peu bot congènit és una malformació que té una incidència de 6,8 cada 1.000 nounats vius. Hi ha zones, com Madagascar, en què aquesta incidència augmenta considerablement i en els països en desenvolupament representa una causa important d’aïllament laboral i fins i tot social. En aquests països l'accés a tractament és moltes vegades impossible. El projecte busca oferir tractament de malalties ortopèdiques, suport i formació del personal local.

 

  • Subvenció de 5.000 euros. Fundació Kalilu Jammeh, educació per als orfes i agrícoles a Gàmbia

El projecte pretén impulsar l'agricultura a la comunitat i assegurar el desenvolupament agrícola oferint les eines i les infraestructures necessàries. Així, per millorar les infraestructures de la plantació de plataners que la Fundació Kalilu Jammeh gestiona, es necessiten eines de camp i una cabana. També s'ha d'acabar la tanca perimetral de la parcel·la.

 

  • Subvenció de 3.700 euros. De l'exclusió a la inclusió de nens, nenes, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat de Bobo-Dioulasso, Burkina Faso

El projecte busca aconseguir la protecció dels drets dels nens, nenes, adolescents i joves creant una xarxa de treball que generi espais d'acció i de coordinació entre les organitzacions que redundin en majors beneficis per a la població. Alhora, es pretén avançar en la identificació del nombre de nens, nenes, adolescents i joves que es troben vivint al carrer i conèixer l'estat de situació dels seus drets humans fonamentals.

 

  • Subvenció de 2.900 euros. Campanya de suport a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna

El govern ucraïnès calcula que hi poden haver 5 milions de refugiats en el pitjor dels casos. Des del món local es contribueix a facilitar una resposta humanitària eficaç, àmplia i oportuna a les zones afectades. El treball de cooperació sobre el terreny se centra a atendre les necessitats humanitàries agudes de les persones víctimes del conflicte armat.

Arxivat a: General
Ajuda a persones refugiades
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2024 a les 11:31h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona