CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Castell 2
Portada > El municipi > Cabrera de Mar > El municipi

El municipi

Municipi
Municipi
Municipi
Municipi

Cabrera de Mar és un municipi de la comarca del Maresme situat en una petita vall oberta al litoral, entre les localitats de Vilassar de Mar i Mataró. Combina muntanya i mar amb una gran riquesa arqueològica en el poblat iber, al peu del castell de Burriac i en diversos jaciments romans en el nucli urbà.

Situat a uns 28 quilòmetres de Barcelona, i a 104 metres sobre el nivell del mar, el centre del municipi es troba a 2.5 quilòmetres de distància del mar, en una petita vall entre dues muntanyes: Burriac i Montcabrer.

L’àrea més propera al mar presenta un perfil pla. La línia de costa està formada per una platja de sorra daurada i fina de 1.200 metres de llargada per una amplada variable entre 10 i 40 metres. Per la seva banda, l’interior presenta un relleu molt accidentat per la presència de la serra de Sant Mateu, part de la Serralada Litoral.

El clima de Cabrera de Mar és el típic clima mediterrani. La seva característica principal són els dies clars i sense núvols gairebé tot l’any. A la tardor, ens podem trobar amb dies de pluges intenses, mentre que els hiverns són suaus, i són molt estranyes les gelades i les nevades. Els estius secs i calorosos ens conviden a gaudir de les platges i les terrasses que abunden en tot el litoral.

Tradicionalment, la base de l’economia ha estat l’agricultura, amb predomini dels productes hortícoles.

Al sector més muntanyós del terme hi ha una extensió forestal on predominen els boscos de pins. A partir de la dècada del 1960, els camps de conreu (on continuen predominant els conreus d’horta i de plantes ornamentals i flors, principalment clavells, amb la utilització d’hivernacles) han minvat en benefici de la indústria i del turisme.

La indústria va adquirir un desenvolupament important des del principi del segle XX gràcies a la proximitat amb Mataró. A la zona industrial, que s’estén en bona part als dos costats del camí del Mig, cap a Mataró, hi ha instal·lades nombroses empreses, tant petites com mitjanes, molt diversificades: tèxtil (que abraça més de la meitat de l’activitat industrial local amb diverses empreses de gènere de punt, acabats tèxtils, blanqueig, tints, estampats...), cartró, derivats del plàstic, electrodomèstics, arts gràfiques, metal·lúrgiques, ciment, empreses de transport, d’aigua mineral, etc. Pel que fa a l’oferta turística de Cabrera, que té 1.200 metres de platja, disposa de places hoteleres i d’un alberg juvenil situat a la Torre Ametller.

Gentilici: Cabrerenc, cabrerenca
Km2 quadrats: 9.05 Km
Altitud: 104m
Coordenades: 41º 31’ 39” N, 2 º 23’ 44” E

Els principals nuclis de població es concentren al centre del poble i al Pla de L´Avellà, però n'existeixen d'altres destacables com:

Veïnat d’Agell: Masies disperses i terres de conreu.
Urbanitzacions a la vora de mar: Costamar, Bonamar i la Franja.

Per a més informació, podeu consultar les dades de l’Idescat.

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 07/04/2015 a les 11:51h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona