CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera carrer
Portada > Actualitat > Notícies > Comencen els treballs de poda als espais públics

Comencen els treballs de poda als espais públics

04/11/2016

En total s’actuarà sobre 700 arbres de diferents mides i espècies

Aquest passat dimecres 2 de novembre s’iniciaven al Pla de l’Avellà els treballs de poda previstos enguany a la nostra població. L’actuació segueix el que marca el pla de poda endegat l’any 2014 on s’indica la manera d’actuar sobre cada espècie d’arbre seguint criteris de sostenibilitat i racionalitat. Així per exemple, pel que fa als plàtans, la poda aplicada permet allargar la vida de l’arbrat, reduir l’efecte i els danys de malalties i plagues, i, per tant minimitzar, els tractaments fitosanitaris. De la mateixa manera a les palmeres es fa neteja de fulles seques, a les moreres brocada llarga i als plataners poda de manteniment (coneguda com a poda anglesa que es caracteritza per ser una actuació mínima).

En total la previsió és que siguin 700 les unitats de diferents mides i espècies, incloent les palmeres, sobre les que es treballarà enguany. Les restes seran triturades i portades al terreny municipal de Santa Margarida on es convertiran en adob que posteriorment es farà servir als jardins municipals.

La campanya de poda es veu afectada en aquesta ocasió per la presència de l’escarbat perforador dels pins (Tomicus destruens) que obliga a actuar de manera més diligent amb els pins del terme municipal. Aquelles persones que vulguin conèixer què han de fer davant d’aquesta plaga poden dirigir-se al tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament.

Arxivat a: General
Moment de la poda al municipi
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/04/2024 a les 12:06h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona