CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera castell 1
Portada > Actualitat > Notícies > Cabrera de Mar disposarà d’una sala de teatre

Cabrera de Mar disposarà d’una sala de teatre

23/05/2017

L’actuació permetrà també una millora urbana a la zona amb la creació d’una nova placeta i d’un vial que unirà el carrer Anselm Clavé amb la plaça Can Pau Ferrer

La cooperativa La Guardiola i l’Ajuntament de Cabrera de Mar signaven aquest passat 18 de maig el conveni que permetrà que es pugui disposar en un futur proper d’una sala de teatre al municipi. L’acord, ratificat de manera pràcticament unànime per l’assemblea de socis de la cooperativa i posteriorment pel ple municipal amb el suport dels grups del PDeCAT i ERC, preveu d’aquesta manera la cessió en usdefruit de l’antiga sala La Maresma per un termini de 25 anys més una pròrroga de 10 anys. Per la seva banda el consistori es compromet a la rehabilitació i ampliació de l’espai, que fa 35 anys que es troba en desús, per tal de convertir-la en una sala de teatre adaptada per a d’altres usos que es definiran a través del projecte executiu que realitzarà la Diputació de Barcelona.

L’avantprojecte preveu que el futur espai, de gestió pública, compti amb un aforament per a 250 persones a més d’incloure actuacions com l’ampliació de l’escenari i la creació de nous camerinos i d’un magatzem. La despesa prevista se situa al voltant del 1.500.000 € dels quals la Diputació de Barcelona aportarà 400.000. La proposta compta, a més, amb el vistiplau de les tres entitats de la població dedicades a les arts escèniques.

 

Millora urbanística

L’actuació suposarà que es modifiqui l’actual planejament urbanístic per tal de donar qualificació d’equipament cultural a l’espai que ocupa l’actual sala i al terreny que se situa en la seva part posterior. Aquest fet serà aprofitat per tal de reordenar el sector amb la creació d’un nou vial que unirà el carrer Anselm Clavé amb la plaça Can Pau Ferrer i d’una placeta a la zona. L’Ajuntament assumirà la despesa de l’enderroc de la fàbrica per tal de dur a terme l’ampliació i la consegüent millora urbanística amb una previsió de 170.000 €. Aquesta actuació permetrà preservar un dels elements arquitectònics més emblemàtics de la població com és l’edifici de la cooperativa. 

Formalització del conveni
Formalització del conveni
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/11/2018 a les 11:50h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona