CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Ajuntament
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament pren mesures contra la proliferació de la mosca blanca

L’Ajuntament pren mesures contra la proliferació de la mosca blanca

19/07/2018

Entre les actuacions dutes a terme destaquen aquelles destinades a evitar la presència de la figuera de moro

En aquests moments el conjunt de la comarca del Maresme es troba afectada per una gran presència de mosca blanca, també coneguda com a cotxinilla. La proliferació d’aquest insecte es veu agreujada per l’alta presència de figueres de moro (opuntia ficus-indica), una planta invasora que és atacada per la mosca blanca fins a matar-la provocant una gran concentració de cotxinilles al seu voltant. Tot i que aquesta circumstància afavoreix l’eliminació d’aquesta planta invasora, també és una molèstia per als veïns i veïnes de les zones properes a on es troben les figueres de moro, especialment quan arriba el vespre.

L’Ajuntament de Cabrera de Mar està actuant per tal de reduir l’impacte d’aquest insecte. Així, aquest passat mes de juny es realitzaven tasques de fumigació que es repetiran aquest mateix juliol. De la mateixa manera, al llarg dels darrers dos anys s’ha procedit a retirar aquestes plantes de les parcel·les municipals alhora que es duien a terme tractaments a les soques per a evitar que tornin a brotar.

S’ha realitzat un estudi a tot el municipi per tal de detectar en quins punts es troba l’opuntia ficus-indica per tal de requerir als propietaris particulars que retirin també aquesta planta. L’Ajuntament té previst eliminar les plantes que es troben afectades al municipi portant-les  a un abocador controlat per procedir a la seva destrucció. Seguidament es realitza la fumigació de es zones afectades per tal d’eliminar les restes de mosques blanques.

A l’actualitat ja es treballa en diversos sectors del nostre terme municipal.

Retirada d'una figuera de moro
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/06/2019 a les 09:57h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona