CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera carrer
Portada > Actualitat > Notícies > Gran participació al Carnestoltes 2019

Gran participació al Carnestoltes 2019

15/03/2019

La rua del passat dia 2 de març tornava a ser l’acte central de la celebració al municipi

Entre el 28 de febrer i el passat 6 de març tenia lloc la celebració del Carnestoltes a Cabrera de Mar i, un cop celebrat, des de l’organització es valora molt positivament el seu desenvolupament i la participació que va assolir. El tret de sortida era la celebració del Dijous Gras amb el taller intergeneracional de truites de botifarra d’ou en el qual els més grans ensenyaven als joves. L’endemà vam tenir la possibilitat de conèixer Rei Carnestoltes IV ,el Caesar, qui es presentava a l’envelat amb l’animació infantil de Rovell d’Ou. Allà s’hi van aplegar un centenar d’infants i les seves famílies.

El moment culminant de la festa va ser en tot cas dissabte 2 març, amb la rua de Carnestoltes, en la què enguany, se situava al cap la batucada de l’escola Sant Feliu i al final la banda de percussió Pujats de To. En acabar la rua tenia lloc el concurs de disfresses i el ball que es perllongava fins a la mitjanit.

Dimarts, recuperant una de les tradicions locals, es va celebrar el ball de Mamerotes en el qual l’objectiu és no ser reconegut. Aquella mateixa nit tenia lloc l’assassinat del Rei Carnestoltes, qui en aquesta ocasió va ser traït i apunyalat pels seus propis senadors.

El tancament de la celebració tenia lloc l’endemà, davant de l’Ajuntament, on els Grillats van llegir el testament que va deixar aquest el rei.

Entre les activitats paral·leles, el club d’agility Cànic de Cabrera de Mar va organitzar una nova edició del Canictoltes una festa de disfresses per persones amb el seu gos que van combinar després amb recorreguts d’agility amb guies disfressats i amb una calçotada final.

Moment de la rua
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/12/2019 a les 10:03h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona