CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Ajuntament
Portada > Actualitat > Notícies > El consistori reconeix el treball arqueològic d’estudiants canadencs

El consistori reconeix el treball arqueològic d’estudiants canadencs

19/06/2017

Els estudiants, de la universitat canadenca de Victoria, van ser rebuts al consistori un cop finalitzada la seva tasca

Els anys 2015 i 2016 estudiants de la Universitat de York a Toronto prenien part dels treballs d’excavació arqueològica al sector de Can Mateu a través del conveni que manté aquest centre amb l’Ajuntament de Cabrera de Mar. Seguint aquesta actuació, aquest 2017 un grup d’alumnes de la Universitat de Victoria (Bristish Columbia) va treballar entre els passats 2 i 26 de maig en aquest jaciment per passar, entre els dies 29 de maig i 9 de juny al jaciment de Can Modolell.

Amb la voluntat de donar reconeixement a la seva tasca, el consistori els hi oferia una recepció el passat 7 de juny. L’actuació duta a terme enguany, dirigida com en els dos anys anteriors pel professor Alejandro García Sinner, ha permès esbrinar com funcionaven les diferents estances de dues cases d’època romana republicana (150 aC – 75 aC) en els moments més recents d’aquest període cronològic. Aquest moment històric és especialment significatiu, perquè clarifica que el procés d’abandonament de l’antiga Ilturo no es va fer de manera ràpida i absoluta.

D’altra banda, la campanya a Can Modolell , s’ha centrat en els nivells d’època medieval i tardo-antiga que hi ha en aquest jaciment, i també en esbrinar com eren alguns punts sense acabar que hi havia en la part que s’havia excavat durant els anys 70 i 80.

Arxivat a: General
Els estudiants canadencs rebuts a l'Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/06/2024 a les 13:48h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona