CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Ajuntament
Portada > Actualitat > Notícies > Prohibició de cremar restes vegetals imposada per la nova llei 7/2022 de residus

Prohibició de cremar restes vegetals imposada per la nova llei 7/2022 de residus

18/10/2022

El passat 19 de setembre els Agents rurals van comunicar que des de la Generalitat de Catalunya es dóna de baixa el tràmit de "comunicació de crema", que permetia cremar restes vegetals del 16 d'octubre al 14 de març (període de molt baix risc d'incendi)

La finalització d’aquest servei és degut a l'article 27.3 de la nova LLei 7/2022, de 8 d'abril, de residuos y suelos contaminados para una economía circular, que prohibeix de caràcter general la crema de residus vegetals en entorns silvícoles i agraris. Per tant, les comunicacions de crema han perdut la seva raó de ser. 

La llei estableix que s'han de prioritzar els processos biològics per al tractament de la matèria orgànica. Només s'exceptuen dos supòsits: en el cas que estiguin afectats per una plaga i no existeixen d'altres mitjans, i per prevenir risc d'incendi. En ambdós casos, caldrà comptar amb una autorització individualitzada expressa.

Així doncs, a partir del 16 d’octubre ja no es podran tramitar comunicacions de crema. Les persones que necessitin gestionar els seus residus vegetals hauran d’optar per altres mètodes com són l’autocompostage per transformar el residu en adobament per a propi ús, trituració de les restes i utilització en el mateix terreny, de forma prioritària, portar-les a un gestor de residus, o, per al cas de veïns i veïnes de Cabrera de Mar, fer servir el servei de recollida concertada de poda de fins a 1 m³.

L’Ajuntament treballarà per buscar alternatives que facilitin la gestió d’aquest residu per part del veïnat.

Arxivat a: General
Foc
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/11/2023 a les 15:33h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona