CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera carrer
Portada > Actualitat > Notícies > El municipi, propietari del sector de la Cooperativa

El municipi, propietari del sector de la Cooperativa

14/12/2022

L’acord permetrà disposar de la futura sala de teatre polivalent i millorar urbanísticament el centre històric

És oficial, l'Ajuntament de Cabrera de Mar passa a ser propietari del sector de la Cooperativa, a excepció de l'edifici històric que continuarà sent propietat de la Guardiola. L'acord s'assoleix després d'anys de negociacions, mitjançant una expropiació amistosa i un cop s'han superat tots els tràmits corresponents a les modificacions urbanístiques del projecte.

La inversió contempla, en aquesta primera fase, l’abonament de 618.000 euros per part del consistori, una quantia que la Cooperativa La Guardiola destinarà íntegrament a la rehabilitació de l'edifici històric, mentre que el municipi passa a ser titular de la resta de l'entorn, amb la previsió d'engegar un projecte de renovació urbanística en aquesta zona i la posada en marxa de la nova sala de teatre polivalent La Maresma.

 

Important millora urbanística

A més de recuperar la memòria històrica i frenar la degradació d’un sector tan cèntric, el projecte contempla la construcció d’una plaça que permetrà connectar de forma ràpida i segura la plaça de can Pau Ferre amb el carrer Anselm Clavé i la plaça del Poble.

Tanmateix, la rehabilitació de l’edifici històric de la Cooperativa la Guardiola, contempla la ubicació d’un nou establiment a la seva planta baixa, la qual cosa ajudarà a dinamitzar, junt amb la sala La Maresma, la vida del centre del poble.

 

La futura sala La Maresma

A més de representacions teatrals, la futura sala polivalent La Maresma permetrà acollir programacions estables de cinema i concerts i allotjar activitats de caràcter institucional.

El cost total de l'operació —incloent-hi l'expropiació, la construcció de la nova sala i la urbanització de l'entorn— es calcula que se situarà finalment al voltant d'uns 2,1 milions d'euros. D'aquests, la fase inicial es finançarà amb romanent de tresoreria i amb una subvenció aportada per la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: General
Cooperativa
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2023 a les 14:39h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona