CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera carrer
Portada > Actualitat > Notícies > L’Escola Bressol Municipal Marinada implementa noves mesures per minimitzar el desaprofitament de l’aigua

L’Escola Bressol Municipal Marinada implementa noves mesures per minimitzar el desaprofitament de l’aigua

29/02/2024
  • Com integrant de la Xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya i membre de la Comissió Mediambiental de Cavall de Cartró, entitat gestora, el centre de Cabrera de Mar ha establert tot un seguit d’accions per tal d’evitar el malbaratament hidràulic arran la recent Resolució ACC/220/2024, de l’1 de febrer, per la qual es declara l’Estat d’Emergència per sequera hidrològica.
  • L’objectiu de l’EBM Marinada és contribuir a pal·liar els efectes de la sequera i a sensibilitzar a la comunitat educativa en el respecte i la cura del medi ambient.

 

Cabrera de Mar, 23 de febrer de 2024. L’Escola Bressol Municipal Marinada de Cabrera de Mar, gestionada per Cavall de Cartró, s’ha reunit amb la Comissió Mediambiental, un òrgan integrat per tots els centres coordinats per l’entitat que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de minimitzar el desaprofitament de l’aigua i mitigar l’emergència per sequera hidrològica declarada per Catalunya a inicis de febrer a través de la Resolució ACC/220/2024.


Conscient de que l’educació representa la base del desenvolupament sostenible, la Comissió ha plantejat múltiples mesures per tal de reduir el malbaratament de l’aigua a les escoles i, en conseqüència, donar visibilitat a la necessitat de garantir l’abastament d’aigua potable i de reduir-ne el consum no essencial.


Algunes de les propostes sorgides de la Comissió Mediambiental, de la qual l’EBM Marinada en forma part, són:

  • Instal·lar dispositius d'estalvi a les aixetes, dutxes i vàters, com ara reductors de cabal i airejadors.

  • Posar brides a les aixetes a pressió per reduir l’estona de raig.

  • Aprofitar l’aigua sobrant dels gots i gerres.

  • Instal·lar mecanismes de recollida d’aigua de pluja. 

  • Optimitzar el rentat de la roba, la vaixella i els estris de cuina, utilitzant rentadores i rentavaixelles plenes i evitant deixar l'aixeta oberta.

  • Plantar espècies autòctones i resistents a la sequera.

  • Fomentar la recollida i l'aprofitament de l'aigua de pluja i de condensació per a usos no potables, com ara el reg.

  • Informar i comunicar a la resta de la comunitat educativa de les accions realitzades i els beneficis obtinguts, així com realitzar recomanacions i sensibilitzar en bones pràctiques per a seguir estalviant i cuidant l'aigua i el medi ambient.

 

En aquest context, la Montse Sagués, Tècnica de Qualitat i Medi ambient de Cavall de Cartró, explica que “les escoles bressol han de prendre consciència de la importància de l'estalvi i l'ús responsable de l'aigua, tant per a la seva pròpia activitat com per a l'educació ambiental de tota la comunitat educativa: infants, famílies, personal docent i no docent”.

 

A través d'aquestes iniciatives, els centres educatius poden ser un catalitzador per construir una cultura de sostenibilitat, educant les generacions futures sobre la importància de preservar els recursos hídrics en temps d'emergència per sequera. L'aigua és un recurs escàs i vital que, segons comparteixen des de l’EBM Marinada, cal preservar entre tots i totes.Sobre Cavall de Cartró

Cavall de Cartró és una entitat centrada en acompanyar en el seu desenvolupament educatiu, emocional i social a nens, nenes i adolescents d'entre 0 i 16 anys i les seves famílies. Des de fa més de 15 anys ofereix una metodologia plenament experimental i vivencial, on el nen és el protagonista del seu propi aprenentatge i els educadors són acompanyants que faciliten aquest procés.

 

Per a més informació:

Raquel Feliu - rfeliu(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

 

 

Arxivat a: General
Cavall de Cartró Gestió aigua
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 15:03h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona