CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Ajuntament
Portada > Actualitat > Notícies > L’ajuntament s’oposa a la supressió d'una Línia d'I3 a l'Escola Pública de Cabrera de Mar

L’ajuntament s’oposa a la supressió d'una Línia d'I3 a l'Escola Pública de Cabrera de Mar

04/03/2024

En els darrers dies, l'ajuntament de Cabrera de Mar i la seva comunitat educativa han expressat una profunda preocupació davant l'anunci del Departament d'Educació de la Generalitat de suprimir una línia d'infantil I3 a l'única escola pública del municipi. Aquesta decisió arriba només una setmana després de la presentació de l'ampliació del centre, fet que ha generat reaccions de sorpresa i indignació.

L'alcalde de Cabrera de Mar, Òscar Fernàndez, ha rebutjat contundentment la decisió del Govern de la Generalitat, describint-la com una "mesura a traïció". Lamenta la manca de comunicació prèvia i insta al Departament d'Educació a reconsiderar la seva resolució. Així mateix, el govern municipal s'ha compromès a prendre accions per revertir aquesta situació. Des del consistori ja han traslladat la problemàtica actual al Parlament i s'han reunit amb els pares i mares de l'escola.

La justificació del Departament d'Educació de la Generalitat, que argumenta l'ajustament de l'oferta educativa segons el cens poblacional per evitar la sobreoferta i la segregació, ha estat rebutjada per l'alcalde, qui destaca el creixement demogràfic del municipi com a factor determinant per mantenir l'ampliació del centre i preservar les dues línies.

D'altra banda, la decisió també ha generat preocupació pel futur de les famílies residents a Cabrera de Mar, que podrien veure's limitades en les seves opcions educatives si es veuen obligades a optar per l'escola concertada com a única alternativa.

En resposta a aquests esdeveniments, l'ajuntament està fent tot el possible per tal d’evitar la
reducció de places disponibles a l'escola pública, subratllant la importància d'assegurar un accés equitatiu a l'educació pública per a tots els infants del municipi.

Finalment, l'alcalde Fernàndez ha anunciat que, a través del grup parlamentari de Junts, buscarà explicacions detallades i els motius d'aquesta decisió per part del govern català.

L'ajuntament de Cabrera de Mar reitera el seu compromís amb l'educació pública i amb la defensa dels interessos de la seva comunitat, i seguirà treballant per garantir que tots els nens i nenes del municipi tinguin accés a una educació de qualitat i equitativa.

Arxivat a: General
L'alcalde, Òscar Fernández, durant la seva intervenció a MataróTV
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 15:03h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona