CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera florida
Portada > Actualitat > Notícies > La caldera de biomassa al poliesportiu i la piscina ja ha iniciat el seu funcionament

La caldera de biomassa al poliesportiu i la piscina ja ha iniciat el seu funcionament

10/11/2016

Aquesta actuació és una passa més del municipi a favor del consum d’energies renovables

Des d’avui dijous es troba en funcionament la caldera de biomassa instal·lada al nostre municipi per tal d’abastir d’aigua calenta la piscina i el poliesportiu municipals. Aquesta actuació ve motivada per la voluntat de disposar d’una font d’energia que, com en el cas de la biomassa forestal, sigui renovable. Fins el moment les instal·lacions disposaven de quatre calderes estanques que funcionaven amb gas natural amb una potència total de 486 kW.

Cabrera de Mar disposa d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible al què s’inclouen una sèrie d’accions mediambientals entre les que figuren la implantació de sistemes de biomassa en substitució dels que funcionen amb combustibles fòssils. La caldera es troba situada en les proximitats del pavelló, en un mòdul de fusta prefabricat. 

Cal destacar com recentment, i en el marc de les accions per millorar l’eficiència energètica als equipaments municipals, s’adjudicava a una empresa de serveis energètics per 15 anys la gestió energètica de la piscina. A més de mesures com l’entrada en funcionament de la caldera de biomassa, entre les accions establertes trobem la instal·lació d’una manta tèrmica, la millora de la regulació i control de la temperatura ambient i de l’aigua de la piscina, la substitució de l’enllumenat per tecnologia LED o la implantació d’un sistema de telegestió.

De la mateixa manera l’Ajuntament deixa de ser qui s’encarrega d’abonar la despesa energètica de la piscina, d’aproximadament 75.000 € anuals, que passa a ser responsabilitat de la concessionària de la piscina.

Aquesta actuació és una passa més del municipi a favor del consum d’energies renovables

Arxivat a: General
Aquesta actuació és una passa més del municipi a favor del consum d’energies renovables
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/06/2024 a les 13:48h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona