CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera castell 1
Portada > Actualitat > Notícies > Tot a punt per a la celebració de la XVIII Fira Iberoromana

Tot a punt per a la celebració de la XVIII Fira Iberoromana

27/05/2015

El programa d’activitats inclou visites teatralitzades amb la intenció de mostrar el llegat dels antics pobladors del Maresme

Del 29 al 31 de maig Cabrera de Mar celebra la XVIII edició de la Fira Iberoromana. L’esdeveniment arriba a la seva majoria d’edat amb la voluntat de donar a conèixer la història del municipi mitjançant un programa d’activitats didàctic, participatiu i amb ambientació de l’època. La intenció és traslladar als visitants al passat i mostrar el llegat dels antics pobladors del Maresme, territori que es coneixia com l’antiga Laietania.

El tret de sortida es donarà divendres amb activitats diverses entre les que no faltarà un sopar espectacle que recrearà l’últim banquet de Juli Cèsar. Durant tot el cap de setmana els visitants podran gaudir d’exposicions, mercat iberoromà i fira d’entitats locals, demostracions d’oficis, tallers familiars, visites teatralitzades i una mostra de productes de la terra que anirà a càrrec de la Cooperativa Agrícola de Cabrera de Mar. Com a novetat d’aquesta edició, al voltant de la fira la Fundació Burriac ha organitzat un concurs de pintura ràpida que se celebrarà durant el matí de dissabte.

L’acte oficial d’inauguració de la fira es farà el dia 30 de maig a les 11 h a la plaça de l’Ajuntament i comptarà amb la presència de l’historiador i presentador de televisió Fermí Fernández. Durant la jornada hi haurà una desfilada de moda iberoromana, una degustació de receptes de cuina de l’època i un espectacle de foc a càrrec de l’entitat Els Macabres. Diumenge a partir de les 12 h hi haurà una actuació castellera amb els Capgrossos de Mataró, recreacions històriques sobre les legions i la vida al campament romà i un dinar bacanal organitzat pel col·lectiu local Cabrera és Espectacle.

Els actes de la XVIII Fira Iberoromana de Cabrera de Mar s’emmarquen en la celebració del V Festival Laietania, un esdeveniment de divulgació històrica que està considerat un referent al país. Fins al 21 de juny s’organitzaran activitats també a d’altres municipis de la comarca com Mataró, Badalona, Argentona, Arenys de Mar, Vilassar de Dalt, Premià de Dalt i Premià de Mar.

Arxivat a: General
Fira Iberoromana de Cabrera de Mar
Cartell V Festival Laietania i XVIII Fira Iberoromana de Cabrera de Mar
Fira Iberoromana de Cabrera de Mar

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 15:03h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona