CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera panoràmica 3
Portada > Actualitat > Notícies > Comença a prendre forma el Llaç Verd

Comença a prendre forma el Llaç Verd

25/08/2022

L’Ajuntament de Cabrera de Mar començarà a redactar els projectes constructius de la via, que permetrà connectar a peu i en bicicleta el centre urbà i el Pla de l’Avellà

El Consell Municipal de Participació d’Infraestructures i Mobilitat es va constituir a finals de maig tractant, entre altres qüestions, la futura creació del Llaç Verd, una futura via transitable a peu o bicicleta amb el propòsit d’unir el nucli del poble i el Pla de l’Avellà. El següent pas és la redacció dels projectes constructius necessaris:  el que desenvoluparà la Diputació de Barcelona en el tram de la B-502 i el que executarà el consistori en el tram corresponent al Torrent dels Vinyals.

 

Com serà el Llaç Verd?

 A banda de connectar aquests dos nuclis, aquesta via proposa un recorregut en forma de llaç destinat a afavorir el passeig i el contacte amb l’entorn natural. La voluntat és que, en un futur, connecti també amb el litoral.

El traçat projectat s’adapta a les diferents característiques dels indrets en els quals se situa. En aquest sentit, es poden diferenciar els següents tres tipus de trams:

 

  • Rieres de Cabrera i Torrent dels Vinyals: Amb el propòsit de millorar l’accessibilitat i controlar les escorrenties, en aquesta part del recorregut es planteja una franja continua de paviment dur. L’actuació permetrà arranjar l’actual pavimentació del camí i formar una cuneta verda per on es conduiran les aigües de pluja fins a la riera.
  • Trams en carretera: Amb l’objectiu de garantir la seguretat de vianants i ciclistes es modificarà la secció de la via per incloure una nova vorera de, com a mínim, 3 metres d’ample i que a més es trobarà elevada respecte a la calçada.
  • Trams urbans: En aquests espais es donarà continuat als carrils bici ja existents. La proposta preveu intervenir també en els dos passos per sota de l’autopista del Maresme, adequant-los al nou trànsit de vianants i bicicletes.

 

Arxivat a: General
Llaç verd
Llaç verd
Llaç verd
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2022 a les 16:13h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona