CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Ajuntament
Portada > Actualitat > Notícies > Un impuls a la transformació de la façana litoral del municipi

Un impuls a la transformació de la façana litoral del municipi

01/02/2023

El soterrament de la rambla dels Vinyals ja compta amb projecte executiu mentre s’enllesteix el projecte de pacificació de l'N-II

La part del nostre municipi que s’estén davant de la platja es prepara per a experimentar una transformació substancial en els pròxims anys. I és que coincideixen en el temps dos projectes que suposaran una transformació urbanística i un canvi de model de mobilitat a la zona.

Per una banda, avança substancialment el soterrament de la rambla dels Vinyals que ja compta amb un projecte executiu aprovat per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’administració responsable d’aquest espai. L’actuació inclou, a més a més, l’endegament del torrent dels Vinyals, entre la carretera d’Argentona i el carrer Montnegre, a tocar de l'Institut Escola i la millora del bombament de l’aigua del pas soterrat de la platja.

Un cop se signi el corresponent conveni, l’ACA transferirà a l’Ajuntament de Cabrera de Mar el pressupost necessari per al desenvolupament de les obres que ascendeix a 5.367.800 euros. Gràcies als treballs previstos el Pla de l’Avellà passarà de tenir una riera que travessa el nucli a comptar amb un carrer més, vorejat per un ampli passeig.

L'N-II

El projecte de soterrament de la rambla dels Vinyals coincideix en el temps amb la pacificació de la carretera N-II al seu pas pel Baix Maresme. La carretera serà transferida per la Generalitat als municipis que travessa canviant substancialment la seva configuració actual, ja que passarà a tenir un únic carril de circulació de vehicles per cada sentit, àmplies voreres per a vianants i un carril bici de doble sentit.

Pel que fa al tram urbà de Cabrera de Mar, a tocar del Pla de l’Avellà, a més a més s’hi construirà una nova rotonda i un nou espai que unirà la rambla dels Vinyals amb la carretera Nacional que permetrà accedir a l’estació de tren des de la mateixa carretera.

Més enllà de les millores urbanes, en el tram no urbà, entre el Pla de l’Avellà i la riera d’Argentona, es reduirà el límit de velocitat a 50 km/h i es milloraran els accessos a Bonamar i Costamar.

Arxivat a: General
Rambla dels Vinyals
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 15:03h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona