CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Cal Conde
Portada > Actualitat > Notícies > Cabrera de Mar recupera el seu passat medieval amb la Festa de les Bruixes

Cabrera de Mar recupera el seu passat medieval amb la Festa de les Bruixes

06/05/2022

Aquest cap de setmana es programen una quarantena d’activitats lúdiques, culturals i tradicionals en el marc de la celebració

Tallers, conferències, una macrotirolina, visites guiades i teatralizades, la trobada de les bèsties de foc o el mercat medieval i les parades esotèriques,  són només algunes de les activitats que podrem trobar aquest cap de setmana del 7 i 8 de maig amb motiu de la celebració al nostre municipi de la Festa de les Bruixes. Enguany, la programació de la festa nascuda a través dels diables Macabres, proposa una quarantena d’activitats destinades a posar de rellevància el passat medieval del nostre municipi.

Entre les activitats que han d’aplegar una major presència de públic destaca el mercat medieval i les parades esotèriques que trobarem pels carrers del municipi de 10 a 22 h dissabte i de 10 a 19 h diumenge.

Al llarg de la Festa de les Bruixes hi haurà instal·lada a la plaça de l’Església la macrotirolina embruixada dissabte  de 10.30 a 13 h i de 17 a 20 h, mentre que diumenge estarà disponible en el torn de matí. A més es programen visites a l’església de Sant Feliu amb pujada al campanar, al Castell de Burriac i al nucli històric, entre altres; tallers infantils per a l’elaboració de mòbils, moneders o pocions; podem visitar l’exposició “Un recorregut per la història de la vall de Cabrera” a Can Benet o prendre part de la trobada de bèsties de foc dissabte a les 22 h a la plaça de la Fàbrica, entre altres propostes. Pel que fa a la trobada de bèsties de foc, es tracta d’un espectacle pirotècnic en el qual, a banda dels balls propis de les figures, hi trobarem coets, «carretilles», sortidors i molt més.

 

Les conferències

Un dels aspectes destacats de la Festa de les Bruixes és la seva voluntat de donar a conèixer diferents qüestions relacionades amb el patrimoni local. Així, es programen una conferència sobre el tradicional ball de la Bolangera (dissabte, Sala Nova a les 13 h), una sobre la contribució dels estiuejants a la descoberta del patrimoni medieval (diumenge, Sala Nova a les 13 h) i es durà a terme la presentació del Pla Director del Castell de Burriac (dissabte, Sala Nova a les 19 h). A més també està programat (dissabte, Sala Nova  a les 17 h) el Consell de Festa Major durant el qual es presentarà la programació de la propera festa. 

El vessant més lúdic de la celebració es completa amb una gimcana familiar, amb els jocs de pistes gamificats “La venjança de la Bruixa Isolda” i “Els secrets de les bruixes” o amb l’espectacle del mag medieval.

Per a més informació podeu consultar el programa que trobareu adjunt en aquesta mateixa pàgina.

Arxivat a: General
Festa de les Bruixes

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 13/05/2022 a les 10:25h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Cabrera de Mar

Plaça de l'Ajuntament, 5 - 08349

Telèfon: 937 590 091

NIF: P-0802900A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona